HomeNoutățiCum trebuie sa procedez familia doreste corpul incinerat

Cum trebuie sa procedez familia doreste corpul incinerat

In momentul in care urmasii persoanei decedate decid incinerarea acesteia, acest lucru este posibil – chiar daca inmormantarea a avut loc in urma cu ani de zile – respectand legislatia specifica fiecarui stat.

De regula, aceasta este o practica care se face destul de simplu. Durata poate fi de cateva zile in cazul in care decesul a avut loc recent sau poate sa dureze maxim 60 de zile in cazul in care inmormantarea a avut loc in trecut.

Nu este absolut necesar ca transportul urnei cu cenusa de la locul decesului catre locul unde va fi depusa ca destinatie finala sa fie facut de o firma de transport mortuar specializata in acest sens. Legea in Comunitatea Europeana de exemplu permite ca transportul urnei cu restul de cenusa din orice tara europeana catre orice destinatie sa fie efectuat chiar si cu automobilul personal sau cu avionul avind asupra dumneavoastra documentele de transport eliberate de primaria unde a avut decesul.
Ramine pentru fiecare caz in parte sa telefonati in prealabil la Consulatul tarii de destinatie pentru eventuale clarificari sau modificari de legislative.

Leave a comment