HomeNoutățiEu cred ca nu exista …..DESTIN

Eu cred ca nu exista …..DESTIN

Eu cred ca nu exista …..DESTIN

Buna seara D-na Steliana Costache.
Va raspund cu o oarecare intarziere, la intrebarea dumneavoastra. La inceput  ma gandeam ca raspunsul va  fi unul simplu in cateva randuri …. Apoi citind mai atent intrebarea dumneavoastra am realizat faptul ca este este o intrebare ,, foarte serioasa ‘’ care asteapta un raspuns serios din partea mea. Va rog sa considerati ca ceea ce am spus despre destin este o opinie personala a mea . Am  aceasta posibilitatea deoarece sunt unul dintre persoanele care pot publica materiale sau pot  raspunde celor care ne pun intrebari pe pagina noastra de facebook.  Raspunsul  meu este unul strict personal si pot sa filtrez intrebarea dumneavoastra  si sa va raspund numai prin prisma crestinului care crede intr-o relatie cu Dumnezeu. Din cauza lipsei de spatiu  nu am mai publicat  materialul aici pe ID nostru de Facebook ci pe  domeniul nostru web www.airsalm.ro

Am afirmat in una din discutibile purtate pe face book faptul ca , eu nu cred in destin . Tin sa precizez ca aceasta este o discutie in care eu spun o parere strict personala si fiecare are dreptul de a gandi divers fata de cum vad eu lucrurile. Este clar de asemenea si faptul ca a vedea lucrurile divers fiecare are la randul sau  o responsabili tate personala.

Cred ca in viata de multe ori ne ajuta experienta si ceea ce intalnim in acest parcurs al nostru in viata.  De multe ori este cel mai bun mod de a vorbi despre un anume subiect cum este cel de fata si am sa il folosesc si in acest caz .

Cunosc un caz in Statele Unite in care o mama ducand copilul la medic a aflat ca acesta are o tumoare maligna. Disperarea ei a fost cat se poate de mare si oarecum a inceput sa-l  intrebe pe Dumnezeu DE CE MI SE INTAMPLA TOCMAI MIE. Chiar eu  care sunt o femeie credincioasa , chiar eu care nu lipsesc niciodata dela biserica , si exemplele ar putea continua. De multe ori Dumnezeu se lasa induplecat de noi si de foarte multe ori ne da exact ceea ce cerem . Copilul ei sa vindecat, apoi au trecut cativa ani , dar cu scoala nu mergea foarte bine. S-ia facut prieteni  pe care nu ar fi trebuit sa-i aiba niciodata , a inceput sa se drogheze , iar la 19 ani era deja condamnat  la cativa ani de inchisoare . In inchisoare la ucis pe colegul sau de celula si a ajuns sa fie condamnat la moarte  , pe scaunul electric. Condamnarea sa pus in aplicare dupa cativa ani.

Am inteles ca Dumnezeu stie mai bine cand este momentul ca noi sa plecam de pe acest pamant. Sufletul nostru este vesnic , iar dupa aceasta viata ori va fi intr-un loc ori in altul , dar cu siguranta locul unde ne vom petrece vesnicia va depinde de ceea ce am facut noi in aceasta viata. Dumnezeu este in afara timpului . EL stie cum incepe si cum se va sfarsi viata noastra , nu ne obliga sa facem un lucru bun sau un lucru rau. Aceastea le-a facut cunoscute si a dat libertatea oricaror dintre noi sa facem alegerea pe care o decidem noi . E clar ca noi vom decide locul unde ne vom petrece vesnicia si nu Dumnezeu. Sunt sigur si sunt convins ca Dumnezeu ne vrea  pe toti sa ajungem in rai….

Personal ca si crestin eu cred ca cel mai important in viata nu este nici nasterea , nici casatoria  ci relatia pe care o ai cu Dumnezeu in momentul in care se intampla sa infrunti trecerea dincolo.  Experienta ma pus in fata unor situatii care m-au facut sa reflectez foarte mult la anumite lucruri si am sa va dau cateva exemple.  Oare ce atitudine as fi putut avea si ce as fi putut intelege stand in fata unei persoane de 82  de ani care iti spune ca are impresia ca viata lui a durat doar 7 minute.  Mi-am dat seama ca indiferent daca se inatimpla sa trecem  dincolo la 20 de ani sau la 82 mereu va fi prea repede. … eu personal asta am inteles. Sau ce ai putea sa intelegi cand in ultimele clipe de viata o mama refuza sa vb cu fetita ei pentru ca … avea de discutat cu Dumnezeu.

Cred ca ceea ce conteaza este  relatia pe care o ai in viata cu Dumnezeu.  Am vazut persoane care in clipa mortii aveau fata linistita pentru ca stiau ca locul in care merg este unul mai bun. Am cunoscut persoane cu fata crispata , incordata , si speriata pentru ca ingerul mortii venea sa-i duca sufletul in alta parte . Mi sa intamplat o data intr-un caz in care am fost chiar eu surprins de incordarea care se putea vedea pe fata persoanei  care nu mai era printre noi. Colegul meu care se apropia de pensie mi-a spus ca este asa  pentru ca pret de cateva secunde a privit moartea in fata si sufletul lui sa speriat deceea ce urmeaza.   Sunt reflectii simple si strict personale. Pute-ti sa ma contrazice-ti sau sa nu fiti de acord cu ceea ce spun dar eu privesc lucrurile in acest mod . Pute-ti sa imi spune-ti ca  raiul si iadul sunt aici pe pamant si ca totul se va termina  sub doi metri de tarana intr-un cimitir.

Eu personal NU CRED asta si sunt convins ca nu este asa . Pentru ca daca as crede  acest lucru viata mea  se va termina cu o mare minciuna. Si anume ultima minciuna pe care ,, All Pacino ‘’ ar pune-o pe pe piatra dela mormant ar fi sa scrie ,,Aici Odihneste Robul Domnului ‘’ ….. Adica sa ma cheme robul Domnului dupa ce o viata intreaga nu am crezut in EL.

Ma apropiu de inchidere si vreau sa va spun ca parerea mea personala  este sa nu il tragem pe Dumnezeu de maneca pentru ceea ce face pentru ca EL cu siguranta stie mai bine deoarece de aceia EL  este Dumnezeu. Stiu ca de modul cum ma voi comporta si de ceea ce voi face cat sunt in viata voi decide eu locul unde sufletul meu isi va petrece vesnicia. Dumnezeu in mare mila Lui si numai prin HAR  ma va ierta numai si numai daca  in sufletul meu ma simt un pacatos, daca  imi cer iertare, si daca decid sa nu mai fac lucrurile rele.  Stiu exista un RAI frumos si un iad groaznic pe care Dumnezeu nu la pregatit pentru oameni ci la pregatit  pentru satan si ingerii lui…  Cred ca Crestinismul este religia adevarat  si cred ca iertarea pacatelor se poate face numai prin credinta in ISUS CRISTOS

Articol publicat de Emil Bran

Leave a comment